Što je dijeta anoreksije?

Pojam anorexia dijeta može se odnositi na jednu od dvije stvari. Općenito opisuje ekstremno kalorično ograničenje onih s anoreksijom – od kojih oko 90% su žene – podvrgavaju se, kao i ograničenim izborima hrane koje čine. Anorexia dijeta je također još jedan naziv za prehranu Ane tenisa, što je u osnovi 50-dnevni brz koji može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Dijeta obično sastoji se od jesti manje od 1.000 kalorija dnevno. Mnogi, međutim, mnogo su niži od ovog kaloričnog unosa. Ovo ograničenje kalorija često je povezano s prekomjernom vježbanju, kao i većom od normalne potrošnje vode.

Ova vrsta prehrane također može uključivati ​​jedući samo vrlo nisku kalorijsku hranu kao što su solkasti krekeri, kolači od riže, štapići od mrkve i celer. Fokus ove prehrane je obično jedući ono što se naziva negativnom kalorijskom hranom. Ideja ovog režima usmjerena je na uvjerenje da tijelo gori više kalorija dok jednostavno jede hranu nego što je konzumiralo. Također se vjeruje da se uklapaju u ovu kategoriju grejpfrut, papaja, čili paprika, šparoge, rotkvice, vodenjak i salata ledenog sladoleda.

Ova ideja negativne kalorijske hrane, međutim, je mit, unatoč prevalenciji u prehrani anoreksije. Tijelo gori oko 10% kalorija konzumiranih tijekom jela. To znači da iako štapić celera ima oko dvije kalorije, samo 2 kalorije se spaljuju tijekom jela. Unatoč tomu, oni koji slijede ovu prehranu često vjeruju da mogu završiti s deficitom kalorija jedući samo ove namirnice.

Postoji također i nekoliko režima prehrane u anoreksiji, od kojih su svi medicinski stručnjaci izuzetno nezdrav. Jedan od najpopularnijih od njih poznat je kao dijeta za prehranu Ane. Ova vrsta prehrane anoreksije traje 50 dana, s dnevnim kalorijama u rasponu od nula do 800. Ideja je da jedući jedan dan i ništa drugo sljedeći, može izigrati tijelo od odlaska u način izgladnjivanja, Time maksimizirajući gubitak težine.

Iako ova vrsta prehrane anoreksije gotovo sigurno uzrokuje da izgubi težinu, zdravstvene štete povezane s njim su ekstremne. Umor, gubitak kose, problemi s kožom, gubitak kostiju i propadanje tkiva vrlo su vjerojatno da će se pojaviti tijekom ove 50-dnevne prehrane. Također može uzrokovati brze promjene u krvnom tlaku, kao i trajno oštetiti reproduktivne sustave muškaraca i žena.

Na vrhu svega toga, na kraju prehrane, svaka hrana koju konzumira poslije, najvjerojatnije će se izravno pretvoriti u masnoću, uzrokujući da se dobije težina unatrag. To je dio obrambenog mehanizma tijela protiv gladi, nakon što je tako dugo s malo bez hrane, dućani masnog tkiva iscrpljeni su. Nakon što je dostupna dodatna hrana, prvi je cilj nadopuniti ove resurse. Ove zdravstvene probleme su uobičajene kod gotovo svake dijetalne anoreksije, zbog čega većina medicinskih stručnjaka inzistira na tome da bez obzira na prehranu slijedi najmanje 1200 dnevnih kalorija za održavanje odgovarajuće tjelesne funkcije.