Što je magnetski vježbeni bicikl?

Magnetski vježbeni bicikl je stacionarni bicikl koji radi na magnetskom otporu umjesto starijeg, ručnog pojasnog stila. Pruža razne razine otpornosti koja se lako može podesiti pritiskom gumba. Ove bicikle obično se nalaze u kardiovaskularnom dijelu zdravstvenih klubova s ​​drugim kardio opremom, kao što su eliptični treneri i treadmills.

Magnetski vježbeni bicikl je tehnološki napredniji od prethodnih ručnih bicikala. Obično ima LCD zaslon na kojem se lako može pratiti statistika vježbanja. Otpor se može lako povećati ili smanjiti u bilo kojem trenutku pritiskom gumba. Magnetski vježbeni bicikl obično je vrlo tih u usporedbi sa starijim biciklima.

Mnogi od ovih vježbovnih bicikala imaju unaprijed postavljene programe slične onima pronađenim u treadmills i cross trenerima. Fitness program može se odabrati na temelju specifičnog fitness cilja, a to može uključivati ​​gubitak masnoće, izdržljivost i interval treninga. To omogućava veću fleksibilnost kod kardiovaskularnog treninga, a napredak se lako može pratiti. Također se može ručno podesiti brzina i otpor bez korištenja programiranog programa.

Magnetski vježbeni bicikl može biti idealan i za kućnu upotrebu jer je vrlo tih. Ti bicikli mogu se koristiti u bilo kojoj prostoriji kuće, čak i dok gledate televiziju. To bi moglo biti idealno rješenje za pojedince koji ne žele trenirati na otvorenom. Dom vježbe bicikla može se koristiti bilo koje doba dana, što ga čini prikladnim da stane program obuke u zauzet raspored.

Osim uspravnih bicikala, također se mogu koristiti bicikle za vježbanje. Ovi bicikli nude drugačiji kut treninga. Umjesto sjedenja uspravno na biciklu, sjedalo se nalazi paralelno s pedalima. To znači da su pedale gurnute naprijed i natrag s pojedinačnim nogama pod kutom od 90 stupnjeva prema ostatku tijela. Uspravni bicikl i ležerni bicikl mogu se koristiti zajedno kako bi dodali raznolikost biciklističkom programu.

Magnetski vježbeni bicikl može se kupiti od različitih prodajnih mjesta za fitness i online trgovaca. Cijena će uvelike ovisiti o vrsti i modelu bicikla. Također se možete obratiti zdravstvenim klubovima kako biste saznali imaju li dodatne zalihe koje bi mogli biti spremni prodati.