Što je maska ​​za spavanje?

Maska za spavanje je maska ​​koja je namijenjena da stane iznad očiju dok spava, blokirajući svjetlost, tako da je lakše spavati u svijetlim uvjetima. Postoji čitav niz različitih dizajnerskih maski za spavanje, od jednostavnih podstavljenih ploča s vezama do glave, za geliranje maski za spavanje s kalupima koji su dizajnirani tako da se savršeno uklapaju na kapke. Mnoge trgovine lijekovima nose maske za oči, kao i trgovine specijalizirane za nošenje spavanja i putne potrepštine, a mogu se naručiti i putem Interneta.

Princip maske je prilično jednostavan: mnogi ljudi imaju problema s dobivanjem spavanja ili spavanja u osvijetljenim uvjetima, tako da prekrivanje očiju može osigurati najudobniji san. Maska za spavanje može se koristiti za spavanje u osvijetljenoj sobi ili se može staviti prije kreveta, tako da se ujutro neće probuditi sunčeva svjetlost. Mnogi putnici smatraju da su ove maske posebno korisne, jer ne mogu predvidjeti uvjete spavanja u njihovim odredištima.

Obično su ove maske meke i podstavljene, tako da su udobne za nošenje. Elastične ili veze koje se koriste za pričvršćivanje maske mogu se podesiti, tako da se maska ​​može zategnuti kako bi se udobno pričvrstila i maska ​​može biti oblikovana kako bi odgovarala nosu i licu tako da se ne bi skliznula ili postala ponovno razmještena tijekom spavanja. Materijal je obično debeli, kako bi se osiguralo da svjetlo ne prođe kroz masku spavanja.

Neke maske su dizajnirane za hlađenje ili zamrzavanje kako bi bile hladne kada se nanese na lice. To može biti korisno u vrućem vremenu i može dopustiti da se maska ​​udvostruči kao pomoć za ljepotu, a hladan pritisak na oči može pomoći da se oslobađaju otekline, natečenost i crvenilo oko očiju. Ostale maske se mogu zagrijati u pećnici ili mikrovalnoj pećnici, koja može biti ugodna zimi.

Pri uzimanju avionskog leta maska ​​za spavanje može biti korisna stvar za pakiranje. Uz dopuštanje da spavate jesu li prozori otvoreni ili ne, nošenje maske također šalje jasan signal da biste željeli ostati sami. Za ljude koji ne uživaju u razgovoru sa slučajnim strancima na zrakoplovima, to može biti izuzetna prednost. Te su maske korisne i za radnike s prebacivanjem, koji možda trebaju spavati u izvanrednim satima.

Prilikom odabira maske za spavanje za nošenje pazite na materijale. Ako ste alergični na nešto u maski, čak i blago, to može uzrokovati da vaše oči nabubre, postaju crvene ili postaju bolne. Perje i neka sintetička vlakna su dvije stvari koje treba paziti: materijali poput svile obično su sigurni hipoalergijski izbor.