Što je suhi orgazam?

Suhi orgazam je muški seksualni vrhunac bez ejakulacije sjemena. Umjesto sjemena koja emitira kroz penis, ona se vraća u mjehur i često se naziva retrogradnom ejakulacijom. Drugi slučajevi suhog orgazma javljaju se kada muškarac zapravo ne proizvodi dovoljno sperme za ejakulaciju. To obično nije štetno, ali muškarci koji su pogođeni ovim stanjem mogu se osjećati depresivni i nedostatak samopouzdanja u njihovu seksualnu izvedbu. Ove vrste orgazma uglavnom nisu štetne, ali mogu dovesti do problema plodnosti s postizanjem začeća kada muškarac pokušava da dijete dijete.

Kada se žlijezda prostate i sjemene vrećice kirurški odstrane, spermija se još uvijek proizvodi testisima. Nemoguće se ejakulirati kroz penis u seksualnom vrhuncu, a sperma se ponovno apsorbira u tijelu. Kirurško odstranjivanje mokraćnog mjehura i izravno zračenje zdjelice također su razlozi zašto mužjak može doživjeti suhi orgazam.

Muškarci koji ejakuliraju mnogo puta u kratkom vremenu mogu doživjeti suhi orgazam nakon što se inicijalna sperma ejakulira. Većina mladih mužjaka sposobna je postići višestruke seksualne vrhunce, tako da će se drugi ili treći događaj smanjiti opskrbu sjemena. Muškarci koji se više vole koncentrirati na postizanje višestrukih orgazma, shvatit će da će posljednji seksualni vrhunac biti suhi. Ovo je stanje izbora, pa nije uzrok zabrinutosti tim muškarcima. Također se mogu uvjeriti, jer znaju da se tekući fluid počinje ponovno izgraditi nakon kratkog vremenskog razdoblja.

Proširena prostata, ili benigna hiperplazija prostate, uobičajeni je problem kod muškaraca starijih od 40 godina. Mnogi lijekovi koji se koriste za liječenje zamamnih simptoma, kao što su rekurentne infekcije mokraćnog sustava i potreba za čestim mokrenjem tijekom noći, mogu uzrokovati retrogradnu ejakulaciju. Lijekovi kao što je tamsulosin u svojoj popratnoj literaturi navode da retrogradna ejakulacija ili suhi orgazam može biti nuspojava, te je u kontroliranim testovima povezano s dozom.

Čvrsto stiskanje penisa tijekom seksualne aktivnosti sprečava ejakulaciju, što rezultira suhim orgazmom, ali nakon što se ukloni pritisak, sjemena tekućina na kraju će nestati iz penisa. Anekdotna izvješća parova koji prakticiraju tantrički seks tvrde da mužjaci mogu kontrolirati njihova tijela kako bi spriječili ejakulaciju kako bi mogli postići više suhih orgazama prije izbora ejakulacije.

Dijabetes, tretmani za rak kao što su kemoterapija i zračenje, čimbenici genetskih abnormalnosti, ozljeda leđne moždine, čak i stalni pritisak od čestih jahanja bicikla, pripisuju se razlozima suhog orgazma. Pristup liječenju ovisit će o uzroku i uzrokuje li plodnost, zdravlje ili psihološke probleme.