Što je tege nosila?

Nosiljka za telad je uređaj koji pomaže korisniku da proteže mišiće tele prije ili nakon vježbe kako bi spriječio ozljede i izgradio fleksibilnost u mišićima nogu. Postoje nekoliko verzija nosila teleta, od vrlo jednostavnih nagiba do više razrađenih uređaja koji kotrljaju noge natrag i naprijed. Svi uređaji za nosila za telad postižu isti cilj, međutim, što je izoliranje tjelesnih mišića i učinkovito ih rastegnuti u pripremi za vježbanje ili jednostavno za sprečavanje ozljeda.

Najosnovnija nosila za telad je bilo koji zid. Pokazujući prste prema gore i pritiskajući ih na zid, a zatim naginjući naprijed prema zidu, korisnik može protezati mišiće tele i promicati fleksibilnost. Ova metoda, međutim, ponekad ne dopušta korisniku da stavlja dovoljno pritiska na stopalo kako bi se dovoljno protezao tele. Može biti i teška pozicija za održavanje, jer se težina tijela mora naginjati prema zidu dovoljno da se ravnoteža još uvijek može održavati.

Zajednička verzija teladžepa je plastični uređaj koji je oblikovan kao polumjesec. Ona ima potporu na jednom kraju za petu, a drugi na drugom kraju za loptu noge. Korisnik stavlja jednu nogu na nosače, zatim pomiče nogu natrag, tako da nožni prsti pokazuju prema gore. To promiče raspon gibanja u gležnja i tele mišića. Uređaj je lagan i prenosiv, što je dobar izbor za dom ili ured.

Neki gyms i fitness centri nude druge, jednostavnije verzije nosila. Jedna od takvih varijacija je nosivi nosilac. Ova kutija u obliku trokuta nalazi se na podu. Kraj koji je najbliži korisniku bit će čak i uz zemlju, a kraj najudaljeniji bit će nekoliko centimetara viši od tla. Ravna daska povezuje dva kraja i pruža ravnu površinu za koju korisnik može koračati. Kada korisnik koraže na platformi, prsti naravno pokazuju prema gore, a korisnik se može naginjati prema naprijed kako bi se protezali mišići tele.

Stečeni vitez vitki omogućava korisniku da započne s malom protezom i radi svoj put do dubljeg proteza. Ovaj nosilac ima nekoliko vodoravnih šipki na koje korisnik može postaviti svoje prste. Donje trake daju manji dio, dok viši rešetci pružaju veći dio. Ako ti strojevi nisu dostupni korisniku, on ili ona može prijeći na prvi korak u stubištu, ili na rezervnom komadiću drva oko garaže.