Što je test nikotina?

Nikotinski test je oblik testiranja lijekova koji koriste poslodavci ili osiguravajuća društva kako bi utvrdili sudjeluje li osoba duhanskih proizvoda kao što su cigarete. Nikotinsko ispitivanje može se provesti s urinom ili uzorkom sline i djeluje mjerenjem kemikalije napravljene u tijelu kada se uvodi nikotin. Može otkriti nedavnu uporabu svih vrsta duhana oko četiri dana. Ovi testovi pomažu poslodavcima i osiguravajućim društvima da odrede iznos mogućih rizika koji su uključeni u nove zaposlenike.

Neki poslodavci i / ili osiguravajuća društva zahtijevaju od nekoga da podnesu test nikotina prije nego što budu angažirani, tijekom zaposlenja ili prije stjecanja police osiguranja. Kako veće tvrtke obično pružaju neku vrstu zdravstvenog osiguranja, mogu pokušati smanjiti troškove jer ne zapošljavaju korisnika duhana, ako to zakon dopušta. Neki čak idu toliko daleko da zahtijevaju slučajne testove za sadašnje zaposlenike. Većina pružatelja zdravstvenog osiguranja zahtijeva test za nikotin prije nego što pristanu dati pokrivenost, a neki mogu uskratiti pokrivenost duhanskih korisnika zajedno. Nikotični pokusi za ispitivanje droga dostupni su i za kupnju u nekoliko trgovina drogama, omogućujući roditeljima da testiraju svoju djecu ako to tako izaberu.

Ovaj test se može izvesti s uzorkom urina ili sline i djeluje mjerenjem razine cotinina u tijelu. Cotinine je kemikalija koju proizvodi tijelo kad nikotin ulazi u krvotok. Standardni testovi imaju odstupanje od 200 ng / ml, iako napredniji test sline može se registrirati od 0 do 2.000 ng / ml.

Standardni test se provodi uz uzorak urina, a ovaj je test najčešći slučaj prodan preko šaltera. Uzorak se stavlja u trajanju od pet minuta i pokazuje koliko je u tijelu prisutan cotinin. Ova vrsta testa može se registrirati u posljednja četiri dana ili duže za česte pušače.

Najtočnije nikotinsko ispitivanje je vjerojatno test sline. Za to, osoba mora osigurati uzorak sline, koji upija test traku. Rezultati su dostupni testeru nakon 20 minuta. Ovakav tip ispitivanja obično se preferira od strane osiguravajućih društava i poslodavaca jer uklanja potrebu za rukovanjem urinom. Test sline također je u mogućnosti otkriti mnogo niže raspone nikotina nego test urina, čime se osigurava sveobuhvatnija ideja o količini duhana koju koristi osoba.

Svrha nikotinskog testa je obično odrediti koliko rizika osoba treba zaposliti ili pokriti. Oni koji koriste nikotinske proizvode imaju veću vjerojatnost da razvijaju nekoliko različitih zdravstvenih problema od onih koji to ne čine; oni obično propuštaju više dana rada od nepušača za obične zdravstvene probleme, poput prehlade.